Ballon

Ballonnen zijn een soort gepromoveerde Muurbrekers. De muurbrekers met hun grote bommen vallen nu aan vanuit een luchtballon. Ballonnen gaan als eerste af op verdedigingswerken, net zoals Reuzen, en laten hier hun bommen op vallen.

Ballonnen generen een (kleine) splash-schade, waardoor ze omliggende bouwwerken ook schade toebrengen. Als ze worden vernietigd ontploffen ze en brengen ze nog wat extra schade toe. Ballonnen zijn de langzaamste troepen in Clash of Clans. Ballonnen kunnen getraind worden in een kazerne level 6 en nemen 5 plekken in op een legerkamp.

Ballonnen & aanvallen
Veel Ballonnen inzetten bij een aanval zijn een goede strategie om verdedigingswerken uit te schakelen. Maar pas op voor luchtafweer en luchtmijnen en natuurlijk andere verdedigingswerken zoals boogschutterstoren en tovenaarstoren en verborgen Tesla's. Ballonnen hebben een lage gezondheid en worden snel uit de lucht geschoten. Ook boogschutters uit een Clankasteel maken snel korte metten met Ballonnen.

Als je genoeg elixir hebt, zet dan een draak in de buurt van een luchtafweer voordat je Ballonnen inzet. De Draak wordt dan aangevallen door de luchtafweer en je Ballonnen kunnen vrij doorvliegen. En zet reuzen in bij een Tovenaarstoren voor dezelfde reden.

Je kan de Ballonnen ook zelf op de luchtafweer afsturen, maar doe dit alleen als ze niet ver hoeven te vliegen. Anders zijn ze al uit de lucht geschoten voordat je er bent.

Ballonnen bewegen zeer langzaam, maar de schade die ze toebrengen is zeer goed. Een goede optie is om ze te versnellen met een Woedespreuk, dit is een zeer effectieve strategie, helemaal als verdedigingswerken dicht bij elkaar staan.

Sommige Clash of Clanner’s zijn vergeten om luchtafweer neer te zetten. Ballonnen zijn een geweldige manier om ze hiervoor af te straffen.

Ballonnen & verdedigen
De beste verdediging tegen een aanval met Ballonnen is luchtafweer! Zorg dat je ze allemaal neerzet en upgrade. En zet ze binnen je muren van je dorp zodat ze niet snel uit te schakelen zijn door bijv. Reuzen.

Ballonnen zijn handig om in het Clankasteel te hebben. Ze zijn fantastisch als je wordt aangevallen door grondtroepen zoals Barbaren, Reuzen en Gobelins want die beginnen niets tegen een Ballon. Natuurlijk komt dit weinig voor, maar ook tegen Boogschutters doen ze het niet slecht. Ze schakelen er veel uit en ze houden de aanvallers lekker op.

Hoeveel elixir kost het om een Ballon te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Ballon level 1: -
Ballon level 2: 150.000 elixir, 1 dag
Ballon level 3: 450.000 elixir, 2 dagen
Ballon level 4: 1.350.000 elixir, 3 dagen
Ballon level 5: 2.500.000 elixir, 5 dagen
Ballon level 6: 6.000.000 elixir, 10 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Ballon te trainen?
Ballon level 1: 2.000 elixir
Ballon level 2: 2.500 elixir
Ballon level 3: 3.000 elixir
Ballon level 4: 3.500 elixir
Ballon level 5: 4.000 elixir
Ballon level 6: 4.500 elixer 

Maak een Gratis Website met JouwWeb