Muurbreker

De Muurbreker’s verschijning is die van een klein skelet met een bruine vliegermuts. De Muurbreker heeft een klein litteken over zijn rechteroog en draagt een grote bom. Een Muurbreker heeft maar één doel, muren opblazen! Zodra de Muurbreker wordt losgelaten gaat hij opzoek naar een muur en blaast deze kamikaze-stijl op.

Muurbrekers pakken in eerste instantie de dichtbijzijnde muur en daarna worden ze wat verstandiger met het uitzoeken van goede muren. De Muurbrekers kunnen getraind worden in een kazerne level 5 en nemen 2 plekken in op een legerkamp.

Muurbrekers & aanvallen
Muurbrekers vernietigen muren sneller dan elke andere eenheid en ze maken de weg vrij voor andere troepen zoals Reuzen om snel bij het hart van het dorp te komen. Over het algemeen heb je twee Muurbrekers nodig om door een muur heen te komen, zet ze dus altijd per twee in. Zet je er meer dan twee tegelijk in, dan zal eerst de eerste muur worden opgeblazen, waarna de rest van de Muurbrekers opzoek gaat naar een nieuwe muur. Ze zullen dus niet allemaal op dezelfde plek ontploffen.

Muurbrekers hebben een lage gezondheid, pas dus op voor verdedigingswerken zoals boogschutterstorens en kanonnen. Zet daarom altijd eerst wat Barbaren of Reuzen in ter afleiding.

Muurbrekers en Reuzen maken een uitstekend team. De Reuzen vangen de eerste klappen op, de Muurbrekers blazen dan de muren op en de Reuzen maken daarna de verdedigingswerken met de grond gelijk.

Muurbrekers & verdedigen
Als je je wilt verdedigen tegen Muurbrekers, gebruik dan vooral veervallen. Er is niet veel tegen ze te doen. Vroeger was het mogelijk om hier en daar een muurtje te plaatsen, maar Muurbrekers zijn een stuk slimmer geworden en laten zich niet meer daardoor afleiden. Voor de Muurbrekers is een muur is pas een muur als er meer dan 3 muurstukken naast elkaar staan en er een gebouw achter staat. Dan pas zal hij zichzelf opblazen.

Dubbele muren is GEEN effectieve strategie! De Muurbrekers hebben een “splash”, zij beschadigen ook de tweede rij muren. Zonde van je extra rijtje muren, dus niet doen of er een extra ruimte tussen laten.

Muurbrekers zijn vooral grappige troepen om in een Clankasteel te hebben. Ze vallen dan geen muren aan, maar laten zich ontploffen tussen de aanvallers.

Hoeveel elixir kost het om een Muurbreker te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Muurbreker level 1: -
Muurbreker level 2: 100.000 elixir, 1 dag
Muurbreker level 3: 250.000 elixir, 2 dagen
Muurbreker level 4: 750.000 elixir, 3 dagen
Muurbreker level 5: 2.250.000 elixir, 5 dagen
Muurbreker level 6: 6.750.000 elixir, 10 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Muurbreker te trainen?
Muurbreker level 1: 1.000 elixir
Muurbreker level 2: 1.500 elixir
Muurbreker level 3: 2.000 elixir
Muurbreker level 4: 2.500 elixir
Muurbreker level 5: 3.000 elixir
Muurbreker level 6: 3.500 elixer 

Maak een Gratis Website met JouwWeb