Draak

De Draak is een geduchte vliegende eenheid en valt zowel grondeenheden als luchteenheden aan. De vuurspugende Draak heeft een hoge gezondheid en brengt veel schade toe aan bouwwerken. Draken kunnen getraind worden in een kazerne level 9 en Draken nemen 20 plekken in op een legerkamp.

Draken & aanvallen
Draken worden over het algemeen ingezet samen met een grote groep Reuzen. De Reuzen worden ingezet om luchtafweer en andere verdedigingswerken die luchttroepen aanvallen uit te schakelen. Draken zijn vooral gevoelig voor luchtafweer omdat deze veel schade toebrengen.

Een andere strategie is Draken icm Ballonnen. Zet eerst de Draken in op de luchtafweer, vanwege de hoge gezondheid kunnen de Draken wel een aantal hits verdragen. En zet daarna de grote groep Ballonnen in om het karwei af te maken.

Door de hoge trainingskosten worden Draken meestal gebruikt om trofeeën te vergaren en niet om grote hoeveelheden elixir en goud te stelen.

Draken & verdedigen
Draken zijn één van de meest krachtige troepen in Clash of Clans en je ertegen verdedigen is een lastig karwei. De beste verdediging is de luchtafweer. Plaats deze in het midden van je dorp zodat Reuzen of andere eenheden deze niet eerst uitschakelen om daarna de Draken in te zetten.

Een andere goede verdediging is het plaatsen van luchtbommen en luchtmijnzoekers. Vooral de (dure) luchtmijnzoekers brengen een enorme schade toe.

Draken zijn geweldige troepen voor in het Clankasteel. Ze schakelen snel grote groepen Barbaren, Gobelins en Reuzen uit omdat deze troepen de Draak niet kunnen aanvallen. De Draak is wel kwetsbaar voor een (grote) groep Boogschutters of Tovenaars

Hoeveel elixir kost het om een Draak te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Draak level 1: -
Draak level 2: 2.000.000 elixir, 7 dagen
Draak level 3: 3.000.000 elixir, 10 dagen
Draak level 4: 8.000.000 elixir, 12 dagen

Hoeveelheid elixir om een Draak te trainen
Draak level 1: 25.000 elixir
Draak level 2: 30.000 elixir
Draak level 3: 36.000 elixir
Draak level 4: 42.000 elixer