Tovenaar

De Tovenaar is een magische eenheid die een kapmantel, een leren riem met gouden gesp en bijpassende laarzen draagt​​. De Tovenaar maakt grote vuurballen en vuurt deze af op alle bouwwerken. De Tovenaar heeft geen voorkeur voor een bouwwerk en gaat op het dichtsbijzijnde bouwwerk af. De vuurballen van de Tovenaar richten veel schade aan, maar de gezondheid van de Tovenaar is laag en hij kan dus gemakkelijk gedood worden door verdedigingswerken.

Een voordeel van de Tovenaar is dat zijn vuurballen over de muren gaan, vergelijkbaar met Boogschutters en dat hij vliegende troepen uit het verdedigende Clankasteel kan aanvallen. De Tovenaar is beschikbaar vanaf een kazerne level 7 en de Tovenaar neemt 4 plekken in op een legerkamp.

Tovenaars & aanvallen
Tovenaars worden niet direct gedood door een verdedigingswerk zoals een Boogschutterstoren, mortier of Tovenaarstoren, maar zal het niet lang volhouden. Zet een Tovenaar dan ook niet in de frontlinie van je aanval, maar zet Tovenaars in als ondersteunde troep achter bijv. reuzen of PEKKA'S of gebruik de goedkope Barbaren als een schild.

Tovenaars zijn zeer handig om de buitenranden van een dorp schoon te vegen. Ze richten veel schade aan en schieten over de muren heen. Tovenaars zijn ook zeer effectief tegen de Clankasteel troepen. De vuurballen van de Tovenaar hebben een splash-schade en ze schakelen daardoor meerdere troepen in één keer uit.

Een goede aanvalstactiek is een hele grote groep Tovenaars met twee Helers erachter. De gezondheid van de Tovenaars is genoeg om een paar hits te weerstaan en ze worden dan ondertussen genezen door de Helers.

Tovenaars & verdedigen
Tovenaars zijn uitstekende verdedigende troepen, die je graag in het Clankasteel wilt hebben. Tovenaars kunnen vijandelijke troepen aanvallen van achter muren en hun vuurballen hebben een splash-schade.

Hoeveel elixir kost het om een Tovenaar te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Tovenaar level 1: -
Tovenaar level 2: 150.000 elixir, 1 dag
Tovenaar level 3: 450.000 elixir, 2 dagen
Tovenaar level 4: 1.350.000 elixir, 3 dagen
Tovenaar level 5: 2.500.000 elixir, 5 dagen
Tovenaar level 6: 7.500.000 elixir, 14 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Tovenaar te trainen?
Tovenaar level 1: 1.500 elixir
Tovenaar level 2: 2.000 elixir
Tovenaar level 3: 2.500 elixir
Tovenaar level 4: 3.000 elixir
Tovenaar level 5: 3.500 elixir
Tovenaar level 6: 4.000 elixer