Reus

Reuzen zijn grote troepen die door hun hoge gezondheid in staat zijn om lang onder vuur te liggen van verdedigingswerken. Reuzen zijn echter niet in staat om enorme schade toe te brengen. Ze zijn krachtig, maar relatief wat langzaam in hun handelen. Reuzen richten zich hoofdzakelijk op verdedigingswerken zoals mortieren, kanonnen, boogschutterstorens enz.. Pas als die allemaal zijn uitgeschakeld, dan richt de Reus zich op andere bouwwerken in het dorp. De Reus is beschikbaar vanaf een kazerne level 4 en de Reus neemt 5 plekken in op een legerkamp.

Reuzen & aanvallen
Vanwege hun hoge gezondheid, zetten veel spelers Reuzen in als afleiding van troepen met minder gezondheid zoals Barbaren en Boogschutters. Het is een goede strategie voor aanvallers om je legerkampen te vullen met reuzen, boogschutters en een paar muurbrekers. Samen kunnen ze gemakkelijk een heel dorp wegvagen. Gebruik de Reuzen om alle verdedigingswerken af te leiden terwijl de boogschutters alles opruimen.

Reuzen hebben veel gezondheid, maar zijn traag en hebben een lage aanvalskracht, dus gebruik ze in groepen. Een goede aanvalstactiek is om achter een groep Reuzen een Heler te plaatsen. De Heler houdt de Reuzen levend en gezamelijk banen ze zich een weg door het dorp. Pas wel op voor luchtafweer.

Pas op met Reuzen bij gegroepeerde verdedigingswerken. De gegroepeerde verdedigingswerken maken snel een einde aan de Reuzen.

Reuzen zijn niet gevoelig voor bommen die zijn neergelegd, zelfs een reuzenbom kunnen ze goed weerstaan. Maar veervallen zijn dodelijk voor een Reus. Pas dus op voor veervallen, vliegende reuzen bij een aanval zijn een pijnlijke ervaring.

Reuzen & verdedigen
Je kan jezelf heel goed verdedigen tegen een aanval met Reuzen. Zorg er bijv. voor dat je verschillende verdedigingswerken elkaar dekken bij een aanval. En plaats veervallen op strategische plekken. Het is bekend dat de Reus altijd op een verdedigingswerk af gaat, dus als je wat ruimte hebt, zet een paar veervallen ervoor.

Reuzen zijn redelijk goede troepen voor in het Clankasteel. Door hun hoge gezondheid houden ze de aanvallers lang bezig en dat geeft je verdedigingswerken de kans om de aanvallers te doden. En in tegenstelling tot bij een aanval, springen de Reuzen bij een verdediging over de muren en zijn ze dus veel sneller op de plek van bestemming.

Hoeveel elixir kost het om een Reus te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Reus level 1: -
Reus level 2: 100.000 elixir, 1 dagen
Reus level 3: 250.000 elixir, 2 dagen
Reus level 4: 750.000 elixir, 3 dagen
Reus level 5: 2.250.000 elixir, 5 dagen
Reus level 6: 6.000.000 elixir, 10 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Reus te trainen?
Reus level 1: 500 elixir
Reus level 2: 1.000 elixir
Reus level 3: 1.500 elixir
Reus level 4: 2.000 elixir
Reus level 5: 2.500 elixir
Reus level 6: 3.000 elixer