Boogschutter

Boogschutter: Deze scherpschutters blijven het liefst een beetje op afstand. Niets maakt ze gelukkiger dan het uitschakelen van hun doelwit.

De Boogschutter is één van de eerste troepen die ontsloten kan worden in de kazerne. De Boogschutter is afgebeeld als een vrouw met roze haar en scherpe ogen. Ze draagt ​​een korte, licht groene jurk en bijpassende cape, een leren riem en een aangrenzende klein zakje, een pijlkoker op haar rug en een gouden ring op elk van haar bovenarmen. Haar pijlen hebben dons met roze veren.

Boogschutters & aanvallen
Boogschutters hebben geen voorkeursdoelen, ze vallen aan wat binnen hun bereik komt. Boogschutters zijn erg zwak, ze kunnen niet veel tegenstand verdragen. Maar boogschutters hebben een groot bereik en bij een aanval schieten ze over de muren. Hun lage gezondheid maakt booschutters kwetsbaar voor bijna alle verdedigingen. Vooral mortieren, tovenaarstorens en zelfs bommen zijn vooral gevaarlijk omdat ze meerdere boogschutters in één keer kunnen uitschakelen. Dit kan worden ondervangen door boogschutters in verschillende kleine groepen in te zetten, zodat één of een paar treffers niet al je boogschutters doden. Boogschutters werken goed wanneer deze worden ingezet in grote aantallen.

Boogschutters & verdedigen
Boogschutters zijn uitermate geschikt om in het Clankasteel te hebben, want ze kunnen zowel lucht-en grondeenheden aanvallen. Als boogschutters vanachter een muur de vijandige troepen aanvalt, dan zullen de vijandige troepen (zonder een favoriet doelwit) eerst de muur aanvallen. Hierdoor krijgt de boogschutter de tijd om rustig deze vijandige troepen uit te schakelen. Maar ja, helaas zal de boogschutter vaak vergeten om achter de muur te blijven en de vijandige troepen in de open ruimte aanvallen.

Hoeveel elixir kost het om een Boogschutter te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Boogschutter level 1: -
Boogschutter level 2: 50.000 elixir, 12 uur
Boogschutter level 3: 250.000 elixir, 2 dagen
Boogschutter level 4: 750.000 elixir, 3 dagen
Boogschutter level 5: 2.250.000 elixir, 5 dagen
Boogschutter level 6: 7.500.000 elixir, 14 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Boogschutter te trainen?
Boogschutter level 1: 50 elixir
Boogschutter level 2: 80 elixir
Boogschutter level 3: 120 elixir
Boogschutter level 4: 160 elixir
Boogschutter level 5: 200 elixir
Boogschutter level 6: 300 elixer