Goblin

Gobelin: Deze rottige wezentjes hebben slechts oog voor één ding: BUIT! Gobelins zijn sneller dan een veerval en hebben een eindeloze zucht naar grondstoffen.

De Gobelin is een klein, groen wezen met grote puntige oren, rode ogen en een rood-getinte neus. Gobelins dragen bruine broek en schoenen. Ze hebben ook een grote zak, zogenaamd voor het dragen van de grondstoffen die je hebt gestolen van je vijand.

De gobelin is de snelste grond-eenheid in het spel. Hun eerste doel is grondstoffen. Pas als alle grondstoffen, verborgen in goudmijnen, goudkluizen, elixertanks, elixerpompen, duistere eilixertank en duistere elixerboor op zijn, dan richt de gobelin zich op verdedigingswerken en andere gebouwen. Gobelins zijn dus de ideale troepen als het primaire doel van je aanval is om zoveel mogelijk grondstoffen te stelen.

Gobelins veroorzaken dubbele schade aan gebouwen met grondstoffen, twee keer zo veel schade als barbaren en zelfs drie keer zoveel als boogschutter. Het nadeel van gobelins is de relatief lage gezondheid, wat hoger is dan een boogschutter maar lager dan een barbaar.

Omdat gobelins voor grondstoffen gaan en ze verdedigingswerken negeren, zijn ze kwetsbaar voor een aanval. Zet ze daarom altijd in in combinatie met andere troepen voor ondersteuning.

Gobelins & aanvallen
Gobelins zijn geweldig voor het stelen van grondstoffen. Gebruik eerst muurbrekers om de ​​route naar opslaggebouwen en mijnen & pompen vrij te maken. Gebruik vervolgens barbaren, reuzen of een andere eenheden om de tovenaarstoren en mortieren af te leiden terwijl de gobelins de grondstoffen stelen.

Gobelins gaan gezamelijk op een doel af en zijn hierdoor zeer kwetsbaar voor de tovernaarstorens en mortieren. Zet ze daarom in kleine groepjes in.

Een andere goede strategie is om de gobelins pas in te zetten zodra bijna alle verdedigingen zijn vernietigd. Zij ruimen dan snel op voordat de tijd opraakt.

Door hun snelheid zijn gobelins bijna immuun voor veervallen en bommen. Veervallen en bommen hebben een lichte vertraging voordat ze af gaan en de gobelins zijn dan vaak al buiten bereik.

Gobelins & verdedigen
Hoewel in het algemeen niet gezien als de beste verdedigende troepen, zijn gobelins nog steeds bruikbaar als Clankasteel troepen. Ze richten zich dan niet op grondstoffen, maar direct op de aanvaller. Gobelins zullen de vijand zeer snel aanvallen in vergelijking met de andere troepen.

Gobelins zijn zeer effectief tegen de reuzen, omdat ze hoge schade toebrengen. En natuurlijk ook omdat reuzen de verdedigingswerken blijven aanvallen, ondanks dat ze zelf worden aangevallen.

Hou rekening met een aanval met gobelins bij het ontwerpen van je basis. Als je al je grondstoffen dicht bij elkaar zet, dan is dan wel heel makkelijk voor een aanvaller die gobelins gebruikt. Verspreid je grondstoffen dus over je basis. Zorg daarnaast dat deze binnen het bereik van mortieren en tovenaarstorens staan.

Hoeveel elixir kost het om een Gobeling te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Gobeling level 1: -
Gobeling level 2: 50.000 elixir, 12 uur
Gobeling level 3: 250.000 elixir, 2 dagen
Gobeling level 4: 750.000 elixir, 3 dagen
Gobeling level 5: 2.250.000 elixir, 5 dagen
Gobeling level 6: 4.500.000 elixir, 8 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Gobelin te trainen?
Gobelin level 1: 25 elixir
Gobelin level 2: 40 elixir
Gobelin level 3: 60 elixir
Gobelin level 4: 80 elixir
Gobelin level 5: 100 elixir
Goblin level 6: 150 elixer